TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Toroni Blue Sea Maisonettes 2*

Достапни соби

Не се пронајдени соби
Хотел
ГРЦИЈА
Торони
7 ноќи

Toroni Blue Sea Maisonettes
ЛЕТО 2024 – ЦЕНОВНИК ЗА СМЕНА (САБОТА-САБОТА)
– 10% ПОПУСТ ЗА РАНА РЕЗЕРВАЦИЈА !!!

Цените се дадени по лице, за сместување на минимум 2 возрасни лица во соба.

Престој во термин: MAISONETTE 1/2+2
04.05. – 11.05.2024 361
11.05. – 18.05.2024 361
18.05. – 25.05.2024 361
25.05. – 01.06.2024 361
01.06. – 08.06.2024 361
08.06. – 15.06.2024 480
15.06. – 22.06.2024 480
22.06. – 29.06.2024 602
29.06. – 06.07.2024 602
06.07. – 13.07.2024 602
13.07. – 20.07.2024 626
20.07. – 27.07.2024 626
27.07. – 03.08.2024 626
03.08. – 10.08.2024 626
10.08. – 17.08.2024 626
17.08. – 24.08.2024 626
24.08. – 31.08.2024 480
31.08. – 07.09.2024 480
07.09. – 14.09.2024 480
14.09. – 21.09.2024 360
21.09. – 28.09.2024 360
28.09. – 05.10.2024 360
05.10. – 12.10.2024 360

ЛЕТО 2024 – ЦЕНОВНИК ЗА СМЕНА (НЕДЕЛА-НЕДЕЛА)
– 10% ПОПУСТ ЗА РАНА РЕЗЕРВАЦИЈА !!!

Цените се дадени по лице, за сместување на минимум 2 возрасни лица во соба.

Престој во термин: DBL Economy (2+1)  приземје
05.05. – 12.05.2024 361
12.05. – 19.05.2024 361
19.05. – 26.05.2024 361
26.05. – 02.06.2024 361
02.06. – 09.06.2024 375
09.06. – 16.06.2024 476
16.06. – 23.06.2024 494
23.06. – 30.06.2024 598
30.06. – 07.07.2024 598
07.07. – 14.07.2024 601
14.07. – 21.07.2024 622
21.07. – 28.07.2024 622
28.07. – 04.08.2024 622
04.08. – 11.08.2024 622
11.08. – 18.08.2024 622
18.08. – 25.08.2024 601
25.08. – 01.09.2024 476
01.09. – 08.09.2024 476
08.09. – 15.09.2024 459
15.09. – 22.09.2024 361
22.09. – 29.09.2024 361
29.09. – 06.10.2024 361
06.10. – 13.10.2024 361

Цени во € се плаќа во денари 1€ = 62 денари

Попусти и доплати:
За 1 дете од 0-11,99 г. -100% 
За 2 дете од 0-5,99г. -100%
За 2 дете 6-11,99 г. -50%
За 3 возрасен 12+ г. -30% 
За 4 возрасен 12+ г. -50%
Доплата за дополнително дете 0-5.99 г. 100 €

Легенда: HB – полупансион (појадок и вечера)
Цените се дадени по лице, за сместување на минимум 2 возрасни лица во соба.
При резервација e потребна уплата од минимум 50% од цената на аранжманот-резервацијата.

Цената на аранжманот вклучува:
Сместување со услуга според табелите, 7 полупансиони (појадок и вечера).

Цената на аранжманот НЕ вклучува:
Туристичка такса од 1,5€ на ден по соба се плаќа по пристигнување (check in) во објектот.
* Доплата за дополнително дете 0-5.99 години во соба – 100 € (7 полупансиони)
Можност за сместување како второ дете во 2+1 тип на соба или трето дете во 2+1+еxb тип на соба, со претходна најава во хотелот.
* Превоз до местото на избраниот хотел во Грција (на барање, со доплата, може да се организира превоз до хотелите).
* Задолжително е патничко осигурување (можност за уплата во агенцијата, осигурување за 8 дена од 250 ден по лице).
* Услуги како користење лежалки и чадори на плажа итн. не се вклучени во цена, освен ако е наведено поинаку во деталните описи на хотелот
* Останати индивидуални трошоци, факултативни екскурзии, дополнителни оброци….

Важни напомени: 
* Редовните цени и цените со попуст, се објавени во ценовникот со важност до 25.12.2023 година, или до објава на нов ценовник.
* При промена на цените (зголемување на цените со објавување на нов ценовник) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.
* Во случај на објавување на т.н. Last Minute специјални понуди пред отпочнувањето на аранжманот (поради отказ од клиент, намалена цена од сопственикот
за одреден термин, недоволна продажба и сл.) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.

Автобуски превоз:
Цена на повратен автобуски превоз: 45 € по лице (35 € за деца 2-12 год.)

Во период од 25.05-28.09.2024 за смена (САБОТА-САБОТА)

Mеста и сатници на поаѓање:
– Скопје, во  04:00 ч.  (паркинг на спортскиот центар “Борис Трајковски”)
– Велес, во  04:30 ч.  (бензиска пумпа, мотел Македонија)
– Неготино, во  05:00 ч.  (бензиска пумпа “Макпетрол”)
– Смоквица, во  05:30 ч.  (бензиска пумпа “BWO петрол”)
– Гевгелија, во  06:00 ч.  (бензиска пумпа, граничен премин)

Поаѓање од Грција: – истиот ден попладне.

– Превозот со автобус се извршува до туристичката дестинација, до соодветно место за запирање на автобусот според локалните сообраќајни услови.
– Избор на место за седење во автобус е можно, само со доплата од 10 € по патник, не вклучувајќи ги местата од првиот ред резервирани за персоналот.
– Секој патник има право на превоз на 1 парче багаж до 20 кг и 1 парче рачен багаж.
– Организаторот не гарантира превоз до самиот објект на сместување.
– Патниците самостојно го пренесуваат својот багаж од местото на запирање до објектот на сместување.

Мазонетите се комплетно нови единици во хотелот (2024 год), опремени со 1 брачен кревет и 2 единечни кревети.
Максимум капацитет 4 лица.

* Собите се доделуваат на рецепција (во објектот) доколку не е поинаку наведено во потврдата на резервацијата или ваучерот, а сместувањето на првиот ден и
одјавувањето на последниот ден ќе се вршат според куќниот ред на секој хотел/објект и според тековната достапност на собите (генерално сместувањето се врши
по 14:00 часот, а одјавувањето на просторијата до 09:00 часот);
* Бројот на лица кои се сместуваат во собите треба да е соодветен на лицата наведени во ваучерот кој го издава организаторот на патување.
Сопственикот нема да дозволи сместување на ненајавени лица.
* Организаторот не одговара за квалитетот на интернет конекцијата во местото и објектот на престој.
* Типот на соба се одредува при резарвација. Внимание! Двокреветниот кревет (брачен) во некои хотели/објекти се состои од споени два единечни кревети.
Третиот кревет се разликува во зависност од опремата на секој хотел/објект, и може да биде: единечен кревет, кревет на преклопување или софа.
* Сите сместувачки единици, како и превозните средства се категоризирани од надлежните институции во земјата на дестинацијата, според интерните процедури и
локалните регулативи, кои се разликуваат од една до друга земја, и не се споредуваат;
* Точноста на имињата и личните податоци на патниците се одговорност на патникот кој треба да ги провери во моментот на резервација и по потврдата на услугите.
* Секоја промена на веќе потврдена резервација, се наплатува како дополнителен манипулативен трошок од 10 € .
* Секое такво барање за промена на резервација: број на лица, тип на сместување, или термин на патување, мора да биде доставено во писмена форма.

ВНИМАНИЕ! Лицата со попреченост мора да го најават степенот на попреченост, со сите потребни детали, во моментот на регистрација и потврда на резервацијата.
Оранизаторот не претпоставува и не може да гарантира никакви специјални услуги што не можат да бидат понудени од трети лица, доколку тие не биле наведени
во резервациите и во договорот за услуги.

Услови на плаќање 
Во случај на резервации со превоз или за индивидуален престој, уплатата ќе се изврши на следниов начин:

1. За резервации со попуст (рани попусти – EB): 
– Попустот за рана резервација важи до 25.12.2023 или до повлекување на понудата!
– При резервација e потребна уплата од минимум 50% од цената на аранжманот-резервацијата.
– Доплатата на вкупниот износ од договорената цена, се врши до 3 недели пред датумот на патување.
* Уплатениот износ од 50%, не се враќа доколку патникот се откаже од патувањето.

2. За резервации по Општа понуда – со редовни цени (освен EB и LM)
– 30% од вредноста на пакетот се плаќа при резервација на услугата,
– 30% од вредноста на пакетот ќе се плати до 30 дена пред датумот на поаѓање,
– 40% од вкупната вредност на услугите ќе се плати до 21 ден пред датумот на поаѓање;

3. Во случај на резервација во последен момент-last minute (LM), резервација ќе се изврши само врз основа на целосна уплата на услугите;

Отказни трошоци во случај на отказ на услугите  
Патникот може во секој момент да се откаже од патувањето/услугите и тоа треба да го направи во писмена форма. Датумот на писмениот отказ претставува основа за
пресметка и наплата на отказните трошоци (во однос на основната цена на аранжманот).
Отказните трошоци што се наплатуваат во случај патникот да се откаже од резервираната услугата / индивидуален престој се следниве:
– за отказ  до 30 дена пред патувањето 30%
– за отказ од 29 до 15 дена пред патувањето 50%
– за отказ од 14 до 10 дена пред патувањето 80%
– за отказ од 09 до 06 дена пред патувањето 90%
– за отказ од 05 до 0 дена пред патувањето или во текот на патувањето 100%.
За износот на отказните трошоци, постои можност организаторот на патување да му издаде ваучер на патникот за користење на одредени услуги во одреден период,  доколку давателите на услуги (хотелот, превозникот и др.) го прифатат тоа.

Напомена: 
За отказ на резервации уплатени по специјални понуди (SPO), рана резервација (EB) или резервации во последен момент-last minute (LM), не се враќа
уплатениот аванс потребен за резервација на услугите според описот и условите на програмата.

Локација: хотелот е лоциран во непосредна близина на песочната плажа во Торони, една од најпопуларните песочни плажи на Ситонија, Халкидики.

Хотелски содржини: 
рецепција, ресторан, отворен базен, pool бар, snack бар, бежичен интернет (wi-fi), паркинг, мини маркет…

Плажа: 
песочна плажа со сопствен beach bar

Услуга: 
полупансион (појадок и вечера)

Напомена: 
согласно категоријата, за одржување на собите, сервисирање на опремата и други услуги, гостите треба да се јават на рецепцијата на хотелот.

Политики на Toroni Blue Sea Maisonettes 2*

Удобности

 • Бар на базен
 • Безжичен интернет
 • Забрането пушење цигари
 • Клима уред
 • Лекар на повик - доплата
 • Под-плочки
 • Работна маса
 • Снек бар
 • Телевизор

Оцени од гости (0 Оцени)

Toroni Blue Sea Maisonettes 2* Торони, ГРЦИЈА

Ваша вкупна оцена за овој објект

Број на резервација

Пин код

Наслов на Вашата оцена

Ваша оцена

Каков вид на патување беше ова?

 • Бизнис
 • Парови
 • Семејство
 • Пријатели
 • Соло