Почитувани патници

 

Во врска ново настанатите услови за влез на патници во РС Македонија, од 01.09.2021, за сите наши патници е овозможено тестирање во Грција и Албанија, сите патници треба да се произнесат дали ке се тестираат сами, или сакаат ние да ги упатиме на местата предвидени за тестирање.

 

 

2.Олимписка Резиера – Паралија 

патниците треба да не известат кој ке се тестира предвремено, за тур операторот да организира тестирање во секој Петок, пред поаѓање за Македонија, тестирањето се врши во утринските часови, т.е добиваат информација предходно кога би било точно. Исто така се понесуваат пасошите за тестирање, и резултатите од тестовите стигаат на маил кај туроператорот кој во писмена форма ги доставува на патниците. Цената по лице е 20еур.

Лаптокарија Вила Атриум, самата сопственичка им организира на патниците, цена 20еур по лице.

 

3. Халкидики (Касандра и Ситонија)

Тестирањето ќе го врши Aegean Medical, со што предходно треба патниците да пријават дека ќе се тестираат кај нас, да ги има на листа, во наведените локации. Пунктови има на следниве локации:
KALLITHEA – https://www.aegeanmedical. gr/medical-network/kallithea/
POLICHRONO – https://www.aegeanmedical. gr/medical-network/polychrono/
NEOS MARMARAS – https://www.aegeanmedical. gr/medical-network/neos- marmaras/
NIKITI – https://goo.gl/maps/ 8ZMyofyKBtuDi8GU9

Патниците можат да се обратат директно таму,  во период од 10;00 часот до 14;00 часот и попладне од 18;00 до 21;00 часот но со предходно пријавување кај нас 3 дена порано од ckeck out денот. Цена по лице 20еур, се плаќа на лице место.

 

4. Јонско море

Тестирањето се остварува во Парга и Врахос, сите патници од Врахос, Канали, Амудија или Кастросикиа, треба да се обратат на локалниот преставник Лилен која треба да ја контактираат за закажување  (зборува српски) +306951193550 -Вибер. Патниците од Амудиа или Канали, мора да се тестираат во Парга или Превеза, во одговор со преставникот, може и да се организира транфер, со дополнителен трошок зависно од тоа колку лица ке се трансферираат. Цената за тестирање е 20еур по лице.

 

Друга опција – ЛЕРИН ПРЕД ГРАНИЦА БИТОЛА
Оваа лабараторија работи само во следниве денови: Понеделник, Вторник, Четврдок- период од 08:00-14:00 и од 18:00 до 20:00 часот Грчко Време
Среда и Петок од 08:00 до 14:00 часот
Цената е 20 Евра по лице и се плаќа на лице место ( Резултати отприлика се добиваат за еден час зависи од преоптовареност во моментот )
https://mikroviologos-ioannou. gr